A MALÉV Repülőklub hazánk több mint 40 éve működő pilóta iskolája. Alapítása az 1970-es évek elejére nyúlik vissza. Megalakulásunkat a néhai MALÉV segítette, hogy részükre közforgalmi pilótákat képezzünk ki és ezzel segítsük a pilóták hazai utánpótlást. A klub mai napig egyik legsikeresebb résztvevője a magyar sportrepülésnek. Vitorlázó és motoros szakosztálya egyaránt sikeresen vesz részt úgy hazai, mind nemzetközi versenyeken. Vitorlázó pilótái és oktatói között világbajnokok is megtalálhatók.

Oktatói gárdáját nagygépes tapasztalattal bíró több ezer órás kapitányok és első tisztek alkotják, mely biztosítéka a pilótaképzés magas színvonalának. A nálunk végzett növendékek nagy százaléka sikerrel felvételizik haza és nemzetközi légitársaságokhoz egyaránt.

Képzési engedély szám: HU.ATO.0031

Pollerman Judit
Elnök

Légiflottánk

Repülőgépparkunkat úgy alakítottuk ki, hogy mindig a legkedvezőbb ár-érték arányú, illetve a feladathoz a legjobban illeszkedő gépet ajánluk Önöknek. A flottánkban lévő két üléses, négy üléses gépek akár műszeres valamint éjszakai repülésre is alkamasak.

Cessna 150K - Aerobat

Utaslétszám: 1 fő

Személyzet: 1 fő

Hatótávolság: 778 km (483 mi)

Maximális utazó sebesség: 152 km/h (94 mph)

Maximális magasság: 3 000 m (10 000 ft)

A világon legelterjettebb kétszemélyes kiképzőgépe. Nagy előnye, hogy dugóhúzó és alap műrepülő feladatok oktatására egyaránt alkalmas.

Zlin 142

Utaslétszám: 1 fő

Személyzet: 1 fő

Hatótávolság: 941 km (685 mi)

Maximális utazó sebesség: 272 km/h (169 mph)

Maximális magasság: 4 250 m (13 944 ft)

A magyar sportrepülés legelterjedtebb gépe volt. Ma már csak limitált darabszámban található. Többcélú kiképző repülőgép.